Do góry

Dania główne Przepis na:

Tarta z mięsem i mozzarellą

Tarta z mięsem i mozzarellą

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5692

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Tarta z mięsem i mozzarellą"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. ??Liście buraka lub szpinaku umyj w zimnej wodzie, przełóż do miski, zalej mlekiem i zblenduj.

  2. ??Dodaj jajko, mąkę, proszek do pieczenia, oliwę oraz przyprawy, po czym całość dokładnie wymieszaj za pomocą miksera.

  3. ??Formę do tarty wysmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą. Wlej ciasto i piecz około 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.

  4. W tym czasie podsmaż mięso wraz z pokrojoną w krążki cebulą. Dodaj rozgniecione widelcem pomidory z puszki i groszek konserwowy. Zagęść mąką kukurydzianą.

  5. Rozłóż farsz na tarcie. Na wierzchu ułóż kawałki mozarelli i posyp przyprawami.

  6. Piecz potrawę 20 minut.

  7. Czas przygotowania: 50 min, ilość kalorii na 1 porcję: 350, stopień trudności: średnie, cena: 5,5 zł.

  8. Przepis przysłała Renata Pyzik z Tarnogóry

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń