Do góry

Desery Przepis na:

Tarta z porzeczkami

Tarta z porzeczkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 58 Ocena: 1049

Dodano:

Odsłon: 6554

pyszne, lekko kwaskowate ciasto. Zapraszam do siebie http://charlottegotuje.blogspot.com/

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Składniki na ciasto zagnieść (margaryna ma być w temp. pokojowej). Owinąć w folię spożywczą i włożyć na 30 min do zamrażarki.Po tym czasie wyjąć, rozwałkować i wylepić ciastem natłuszczoną formę. Podpiec wstępnie 10 min. (trzeba ciasto obciążyć suchą fasolą, bo ja tego nie zrobiłam i trochę za bardzo mi wyrosło).

  2. W międzyczasie gotujemy 2 budynie na 3 szkl. mleka według instrukcji na opakowaniu, dodajemy cukier. Gdy będzie już gotowy odstawiamy na jakieś 5 min żeby delikatnie przestygł. Wrzucamy do niego porzeczki i dokładnie mieszamy. Na podpieczone ciasto wykładamy budyń z porzeczkami i na to wykładamy ubitą pianę z białek (ubijamy białka, gdy będą już sztywne dodajemy cukier i wiórki. Dokładnie mieszamy). U mnie zostało jeszcze trochę ciasta więc położyłam małe kawałki na pianie z białek. Piec w 180st. C, 20 -25 min. Wszystko zależy od piekarnika, więc należy sprawdzać co jakiś czas.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

POMPOLINA 08 lipca 2012 wyglada cudownie. Niedawno dostałam blache do tarty więc to bedzie pierwsze cudo, które na niej upieke:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń