Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta z szynką i szparagami"
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 18
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 124
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 279
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 505
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 18
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 124
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 279
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 505
Składniki
Zagnieść ciasto z mąki, masła, żółtek, wody i szczypty soli. Wstawić na godzinę do lodówki.
Szparagi umyć, obrać, odciąć twarde końcówki. Wrzucić na osolony wrzątek i gotować 10 minut. Szynkę pokroić w cienkie plastry, pomidory w ósemki.
Wyłożyć ciastem formę do tart, piec 15 minut w 200°C. Rozłożyć na cieście szparagi i szynkę. Śmietanę roztrzepać z jajami, wymieszać z natką. Zalać tartę, na wierzchu ułożyć pomidory, posypać tartym serem. Piec 30 minut w temp. 200°C.
ok. 105 minutŹródło: Twoje Imperium