Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta z warzywnym farszem"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Lubię piec tarty, bo mnie nie ograniczają – mogę wykorzystać znajdujące się w lodówce. Przepis przysłała Karolina Kornacka z Opola
Ciasto: mąkę i masło posiekaj. Dodaj żółtka i sól, wlej trochę wody, zagnieć. Ciasto owiń w folię spożywczą, włóż na 30 minut do lodówki. Rozwałkuj, wyłóż formę, ponakłuwaj. Przykryj papierem do pieczenia, posyp fasolą. Piecz 15 min w 180°C.
Farsz: jajka roztrzep, wymieszaj ze śmietanką, startym serem i posiekanym czosnkiem, przypraw do smaku. Z ciasta usuń papier z fasolą, wlej sos. Ułóż brokuły, pokrojone kabanosy, paprykę, cebulę i oliwki. Piecz jeszcze 20-25 min.
Czas przygotowania 55 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie