Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały smak serka i czekolady.. Do tego czereśnie... Można się rozpłynąć..
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10045
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9086
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6443
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10045
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9086
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6443
Składniki
Margarynę, makę, mąkę ziemniaczaną, cukier zagniatamy. Ciasto owijamy folią i wkładamy na pół godziny do lodówki. Foremki do tarteletek wysmarowujemy odrobiną masła. Foremki wykładamy ciastem. Spód podpiekamy w piekarniku przez ok 30 minut w temperaturze 180 stopni. Kiedy tarteletki wystygną możemy nakladać masę:) Odstawiamy na jakiś czas do lodówki. Dekorujemy czereśniami i listkiem mięty :) Serek mascarpone (temperatura pokojowa) miksujemy przez kilka minut, a następnie dodajemy do niego roztopioną, ostudzoną czekolade. Delikatnie mieszamy.