Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały smak serka i czekolady.. Do tego czereśnie... Można się rozpłynąć..
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 303
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8910
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21866
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 530
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 303
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8910
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21866
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 530
Składniki
Margarynę, makę, mąkę ziemniaczaną, cukier zagniatamy. Ciasto owijamy folią i wkładamy na pół godziny do lodówki. Foremki do tarteletek wysmarowujemy odrobiną masła. Foremki wykładamy ciastem. Spód podpiekamy w piekarniku przez ok 30 minut w temperaturze 180 stopni. Kiedy tarteletki wystygną możemy nakladać masę:) Odstawiamy na jakiś czas do lodówki. Dekorujemy czereśniami i listkiem mięty :) Serek mascarpone (temperatura pokojowa) miksujemy przez kilka minut, a następnie dodajemy do niego roztopioną, ostudzoną czekolade. Delikatnie mieszamy.