Do góry

Desery Przepis na:

Tarteletki z kremem czekoladowym kremem mascarpone i czereśniami.

Tarteletki z kremem czekoladowym kremem mascarpone i czereśniami.

Autor: fiorof

Przepisów i artykułów: 35 Ocena: 299

Dodano: 03.08.2013

Odsłon: 1958

Wspaniały smak serka i czekolady.. Do tego czereśnie... Można się rozpłynąć..

Składniki

  • 1/2 kostki margaryny
  • szklanka mąki
  • 4 łyzki mąki ziemniaczanej
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 250 gr czereśni
  • 1 jajko
  • mięta
  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 250 gr serka mascarpone
  • 2 łyżki mleka
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Margarynę, makę, mąkę ziemniaczaną, cukier zagniatamy. Ciasto owijamy folią i wkładamy na pół godziny do lodówki. Foremki do tarteletek wysmarowujemy odrobiną masła. Foremki wykładamy ciastem.
    Spód podpiekamy w piekarniku przez ok 30 minut w temperaturze 180 stopni.
    Kiedy tarteletki wystygną możemy nakladać masę:) Odstawiamy na jakiś czas do lodówki. Dekorujemy czereśniami i listkiem mięty :)

    Serek mascarpone (temperatura pokojowa) miksujemy przez kilka minut, a następnie dodajemy do niego roztopioną, ostudzoną czekolade. Delikatnie mieszamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń