Do góry

Przekąski Przepis na:

Tatar po mojemu

Tatar po mojemu

Autor:

Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 1654

Dodano:

Odsłon: 9367

Dla koneserów ;)

Składniki

  • polędwica wołowa, 20 dkg
  • żółtko
  • mała cebulka
  • Ogórek kiszony, 1
  • kilka marynowanych grzybków
  • maggi, kilka kropel
  • oliwa z oliwek, kilka kropel
  • sól, pieprz, papryka ostra
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Polędwice zmielić trzykrotnie. (Niektórzy "zrzynają mięso bardzo ostrym nożem, mnie jednak bardziej pasuje mielone)

  2. Zmielone mięso doprawić solą, pieprzem (sporo),papryką, maggi i oliwą.

  3. W mięsie zrobić wgłebienie, umieścić świeże żółtko.

  4. Do okoła mięsa wyłożyć posiekane drobno:cebulkę, ogórka i grzybki.

  5. Osobiście najlepiej mi smakuje z chlebkiem posmarowanym czosnkowym masłem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anetta73 14 stycznia 2011 kocham tatara,bez wzgledu co sie w nim czai,nie tkne hamburgera ani chicken nuggets z Mc Donald'sa...ale wlasnorecznie zmielonego tatara..a i owszem.pozdrawiam wszystkich miesozercow ;)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Gutka 16 stycznia 2010 nie mówie że nie jadłam jeszcze tatara ,owszem jadłam i niestety bardzo mi smakował ale znam kogoś kto zawodowo bada mięso i skutecznie mi obrzydził,suszi też już nie zjem :( steki też dosmażam ....ale nkogo nie zniechęcam jak lubi niech je (panie w ciąży jedynie nie powinny kategorycznie).

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

miciunia 15 stycznia 2010 Dobry tatar to jest to :) Nie jadam czesto ale lubie, narobilas mi smaka. Pozdrawiam.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 15 stycznia 2010 Ja też do Sylwestra tak mówiłam. Ale naprawde warto chociaż spróbować. Naprawde zaskakujący smak ;)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń