Do góry

Przekąski Przepis na:

Tatar z łososia wędzonego na zimno

Tatar z łososia wędzonego na zimno

Autor:

Przepisów i artykułów: 114 Ocena: 536

Dodano:

Odsłon: 2425

Polecam na specjalne okazje i nie tylko :-)

Składniki

  • 500 g łososia wędzonego na zimno
  • oliwki kalamata drobno posiekane (uzyłam około 3/4 słoiczka 360 g)
  • 1 łyżka kaparów marynowanych w soli (uprzednio opłukanych i drobno posiekanych)
  • 1/4 małej cebuli czerwonej (drobno posiekana)
  • do smaku: sok z cytryny oraz pieprz czarny świeżo mielony
  • do podania: rucola, czarny sezam, owoce kaparów w zalewie octowej oraz plasterki cytryny
5-6 os. 30 min łatwe drogie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Łososia drobno posiekaj.

    2. Dodaj pozostałe składniki.

    3. Dopraw pieprzem czarnym świeżo mielonym i sokiem z cytryny.

    4. Całość dobrze wymieszaj.

    5. Odstaw do lodówki na około 60 minut lub dłużej.

    6. Podawaj na liściach rukoli. Udekoruj owocem kaparu, czarnym sezamem i plasterkiem cytryny.

    7. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń