Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tęczowa galaretka"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 258
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 258
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Czerwoną galaretkę rozpuść w nieco mniejszej ilości gorącej wody, niż to zalecono w instrukcji. Połowę rozlej do foremek, wstaw do lodówki. Resztę wymieszaj z połową serka. Wyłóż na zastygniętą galaretkę.
Tak samo postępuj z galaretką niebieską i resztą serka. Na koniec wstaw serduszka do lodówki i dobrze schłodź. Wyłóż na talerzyki.
Możesz je udekorować bitą śmietaną. Ponieważ ten deser trudno ładnie pokroić, najlepiej od razu zrobić pojedyncze porcyjki.Źródło: Chwila dla Ciebie