Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Terrina z brokułami"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 973
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 199
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 973
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 199
Składniki
Do rondelka wlej trochę wody, posól ją, masło rozgrzej i roztop. Następnie wrzuć łososia i podduś, aż zmięknie.
Oczyść liście szpinaku i brokuły. Sparz w posolonej wodzie (oddzielnie). Schłódź w zimnej wodzie, odsącz i osusz.
Mięso z łososia zmiel. Wymieszaj z jajkami, papryką i śmietaną, aby powstał delikatny krem. Dodaj brokuły i pokrojony szpinak.
Formę na terrinę wysmaruj olejem, wyłóż folią aluminiową i wypełnij masą. Wstaw do brytfanny i wlej do niej gorącą wodę tak, aby sięgała co najmniej do 2/3 wysokości formy.
Brytfannę wstaw do piekarnika i piecz w 130° C przez 45 minut. Po upieczeniu terrinę wstaw na noc do lodówki. Podawaj ze świeżymi warzywami.Źródło: Na żywo