Do góry

Dania główne Przepis na:

Tilapia cytrynowa

Tilapia cytrynowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 112 Ocena: 2555

Dodano:

Odsłon: 866

Ta rybka smakowała mi nieziemsko!!!Nie jestem fanką ryb, dla mnie ryby mogą nie istnieć, więc próbuję rybę na różne sposoby, a ten był strzałem w dziesiątkę, a nawet setkę.

Składniki

  • 1 kg tilapii
  • 2 cytryny
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 pęczek koperku
  • sól ziołowa
  • 1/2 czerwonej papryki
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Rozmrożone filety z tilapii osączam na durszlaku, układam w naczyniu żaroodpornym, polewam sokiem wyciśniętym z jednej cytryny, posypuję przyprawą do ryb i solą ziołową. Na rybę układam całe gałązki koperku, na wierzch układam pokrojoną w kostkę paprykę i czosnek. Piekarnik nagrzewam do 200°C i wstawiam do rybę na 25 min. Nakładam na talerze i dekoruję cząstkami drugiej cytryny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń