Do góry

Desery Przepis na:

Tiramisu

Tiramisu

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 19

Dodano:

Odsłon: 2417

Przepyszny i wykwintny deser dla wielbicieli kawy :).

Składniki

  • biszkopty wrocławskie, ok. pół paczki
  • serek mascarpone, 250g
  • mocna kawa, 1 szklanka
  • ciemne kakao, ok.3 łyżki
  • jajka, 3 sztuki
  • cukier puder, 3 łyżki stołowe
  • Salaterki, 3 szt
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ubijamy z cukrem pudrem na kogel mogel.

  2. Ubijamy pianę z białek. Kogel mogel delikatnie aczkolwiek dokładnie mieszamy najpierw z serkiem mascarpone następnie z ubitą pianą.

  3. Biszkopty po kolei maczamy w mocno zaparzonej kawie i wykładamy nimi spód salaterki. Następnie nakładamy warstwę naszej masy i posypujemy kakao ( najlepiej przez sitko). Następną warstwę robimy w ten sam sposób.

  4. Wkładamy do lodówki na ok.3h. Na tyle by się schłodziło. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ala0wroc 28 stycznia 2010 Kazdy ma swoj sposob na ten cudny deser.

Wiec jezeli nie chodzi o samo przygotowanie to po co ta krytyka?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń