Do góry

Desery Przepis na:

Tiramisu z białą czekoladą i malinkami

Tiramisu z białą czekoladą i malinkami

Autor: kibi87

Przepisów i artykułów: 53 Ocena: 852

Dodano: 02.08.2011

Odsłon: 7127

Wariacje na temat tiramisu, bez jajeczne o doskonałym smaku. Składniki dla dwojga :), ja zrobiłam na drugą rocznicę ślubu :D

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Użyłam standardowych pucharków do lodów. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i przestudzić. Mocno schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, pod koniec dodając czekoladę. Dodać serek mascarpone i delikatnie zmiksować tylko do połączenia składników (uważać na zważenie się ). Dodać Amaretto i tylko ostrożnie do połączenia zmiksować. Masa będzie dosyć rzadka.

  2. Biszkopty zanurzać w kawie na chwilkę, układać na pucharkach po kolei biszkopty, masa , biszkopty, masa itd. na końcu ma być masa. Przykryć folią spożywczą, żeby nie pochłaniało zapachów, a następnie wstawić na całą noc do lodówki. Następnego dnia wyjąć z lodówki, oprószyć kakao. Na wierzch wyłożyć maliny. Podawać od razu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

sereberko80 03 sierpnia 2011 mmmm wygląda i brzmi bardzo apetycznie :-) wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń