Do góry

Desery Przepis na:

Torcik brzoskwiniowy "Melba"

Torcik brzoskwiniowy Melba

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 1758

Dodano:

Odsłon: 8919

Pyszny torcik z owocami, łatwy szybki i niedrogi, idealny na lato

Składniki

  • 1 gotowy spód biszkoptowy
  • brzoskwinie i maliny, po 50 dag
  • cukier waniliowy, 2 szt.
  • siekane migdały, 10 dag
  • serek mascarpone, 50 dag
  • twaróg, 1 kg
  • cukier, 12 dag
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zmiksować 12 dag malin z torebką cukru waniliowego. Twaróg utrzeć z serkiem mascarpone, cukrem, przecierem malinowym i resztą cukru waniliowego. Biszkopt pokroić na 2 placki, spód cienko posmarować kremem i ułożyć na nim połówki obranych brzoskwiń. Na owocach rozłożyć połowę kremu, przykryć drugim plackiem, posypać malinami. Cały tort posmarować resztą kremu, boki posypać migdałami. Udekorować.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń