Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik budyniowy. Przepis dla oszczędnych!"
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 132
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 196
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 312
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 132
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 196
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 312
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem na stolnicę. Dodaj cukier, cukier waniliowy oraz margarynę pokrojoną na kawałeczki. siekaj nożem, a kiedy powstaną grudki, dodaj jajka. Szybko zagnieć rękoma jednolite ciasto.
Dużą tortownicę wyłóż pergaminem. Ciasto cienko rozwałkuj. Spód i brzeg formy wylep przygotowanym plackiem. Wstaw do lodówki. Jabłka obierz, oczyść, pokrój na kawałki. Skrop sokiem z cytryny. Ułóż na cieście.
Z budyniu, mleka oraz cukru ugotuj gęsty budyń. Zalej nim jabłka. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz około godziny.Źródło: Tina