Do góry

Desery Przepis na:

Torcik Cappucino

Torcik Cappucino

Autor: anioleczek324

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 41

Dodano: 01.11.2010

Odsłon: 1098

Bez pieczenia

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żelatyne rozpuścić w 0,75 szklanki gorącej wody i odstawić do wystygnięcia

  2. Na parze ubić mikserem żóltka, całe jajko i cukier na puszystą mase.

  3. Dodać miękkie masło i dalej ucierać,aż połączy się z masą jajeczną.

  4. Dodać mleko w proszku i serki homogenizowane, całośc ubijać mikserem na najwolniejszych obrotach. Na koniec dodać żelatynę i wszystko razem połączyć.

  5. Zagotować 1,5 szklanki wody i zaparzyć w niej kawe. Przestudzić.

  6. W przestudzonym naparze maczać pokolei biszkopty i układać w tortownicy.

  7. Na biszzkopty wylać 0,5 porcji masy i przykryć drugą warstwą biszkoptów,a piszkopty zalać reszta masy.

  8. Wstawić do lodówki do zastygnięcia ( około 1 godz.)

  9. Czekolade rozpuścić na ogniu dodając 3 łyżki mleka. Polać nią zastygnięte ciasto i ponownie wstawić do lodówki na 1 godz.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń