Do góry

Desery Przepis na:

torcik ferrero rocher…

torcik ferrero rocher…

Autor:

Przepisów i artykułów: 511 Ocena: 17580

Dodano:

Odsłon: 34342

Jest pyszne i słodkie w sam raz do gorzkiej kawy. Ja blaty ciasta dodatkowo nasączyłam trochę alkoholem ale nie jest to konieczne bo ciasto jest wilgotne. polecam wyjąć tak z 15 minut z lodówki przed podaniem żeby krem nie był zbyt twardy…

Składniki

  • ciasto: 5 jajek
  • 6 łyżek cukru
  • 20 dkg mielonych orzechów laskowych
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 płaska łyżeczki proszku do pieczenia
  • masa: 1 kostka masła 200 g
  • 2 czekolady gorzkie
  • 5 kopiastych łyżek nutelli
  • 4 wafelki orzechowe „Góralki”- koniecznie orzechowe
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. ciasto:
    Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy pozostałe składniki i delikatnie mieszamy. Masę wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (u mnie tortownica 22cm) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy ok 30-35 minut- do suchego patyczka.

  2. Czekoladę rozpuszczamy na parze, studzimy i miksujemy z masłem oraz nutellą. Dodajemy pokrojone na małe kawałki wafelki. Połowę masy wykładamy na jeden orzechowy blat, przykrywamy drugim ciastem i wykładamy resztę masy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 12 kwietnia 2017 Zjadam oczami! Niebo dla podniebienia! <3

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń