Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki z wytrawnymi farszami, świetna metoda na szpinak i marchewkę.
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 752
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 752
Składniki
Zrobiłam luźne ciasto na naleśniki, użycie malaksera z trzepaczką napowietrza ciasto. Usmażyłam je.
Robiłam mały torcik z niewielką liczbą warstw więc użyłam 30 dag świeżego szpinaku. Na oliwie lekko podsmażyłam pokrojone ząbki czosnku. Gdy tylko zaczął pachnieć dodałam odrobinę wody na dno i dodałam pokrojony szpinak. Uparowałam go pod przykrywką, a potem odparowałam całkowicie. Do szpinaku dodałam fetę, starłam gałki muszkatałowej i dodałam pieprzu.
Ugotowałam pokrojoną marchewkę, odcedziłam ją ale nie do końca, dodałam serek topiony i go rozpuściłam. Na koniec dodałam jeszcze żółty ser do smaku i pieprz i sól.
Farsze ułożyłam na zmianę z naleśnikami. Z wierzchu położyłam plastry pomidorów obrane ze skórki i całość posypałam startym żółtym serem. Torcik zapiekłam do lekkiego zrumienienia sera w malutkiej tortownicy. U mnie było na drugie śniadanie Smacznego :)