Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
PRZYGOTOWANIE BISZKOPTU: jaja 5 szt i cukier 250 g oraz szczyptę soli zmiksować mikserem
potem dodać obie mąki z proszkiem do pieczenia, zmiksować
zmiksowaną masę wylać do tortownicy piec w 180 st przez 40 min wyjąć z piekarnika wystudzić.
PRZYGOTOWANIE PONCZU: Wycisnąć pomarańcze, łyżeczkę cukru i cukier waniliowy,dodać wódkę wymieszać składniki aby cukier się rozpuścił.
PRZYGOTOWANIE MASY: jajo, zoltka i cukier puder zmiksować na parze, ostudzić
masło rozetrzeć w naczyniu dodać masę jajeczną przygotowaną z cukrem na parze, dodać mleko w proszku a potem serek (ważna kolejność żeby się nie zważyło) ja do części masy dodałam barwnik ale nie jest to koniecznie
Biszkopt przeciąć na pol bądź na 2 razy ja prześciełam na 2 bo mam wysoką formę.nasączyć ponczem posmarować trochę masą i obłożyć pokrojonymi w plastry truskawkami, położyć kolejny krążek ciasta i zrobić tak jak poprzedni ( jeśli przecięty jest na 2 razy) górną i ostatnią część ciasta nasączyć ponczem i cały tort posmarować masą. boki ciasta obłożyłam białą czekoladą ale można czarną czekoladą, wiórkami kokosowymi kolorowymi cukiereczkami itp. Górę ciasta udekorować wg uznania ja udekorowałam masa przy pomocy dekoratora oraz zrobiłam róże z brzoskwi z puszki.