Do góry

Desery Przepis na:

tort 3 bit

tort 3 bit

Autor: kokalala

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 747

Dodano: 22.09.2013

Odsłon: 6133

Tort z kremem 3 BIT na angielskim biszkopcie

Składniki

  • 220 gr mąki
  • 220 gr cukru
  • 220 gram masła
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 jajka
  • 3 budynie na 0,5 litra + 2 łyżki mąki
  • 1 litr mleka
  • 4 łyżki cukru
  • 1 kostka masła
  • 1 puszka masy kajmakowej
  • 1 paczka krakersów
  • 5 paczek mniejszych herbatników
  • masa cukrowa do dekoracji
  • słoik dżemu z czarnej porzeczki
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. BISZKOPT "Angielski":
    utrzeć mikserem masło z cukrem, dodać do tej masy ubite jajka, na końcu przesianą z proszkiem mąkę (220 gr). Ciasto wylać na kwadratową blaszkę, Piec w temp. 180 stopni przez około 30 min (do zarumienienia się ciasta). Po ostygnięciu wyrównać górę nożem, ścinając nierówności, przekroić biszkopt na dwa placki. skropić placki rozpuszczonym w wodzie cukrem waniliowym.
    .Jeżeli ciasto jest zbyt cienkie do przekrojenia, można upiec 2 oddzielne placki, wg przepisu.
    KREM 3 BIT:
    Zagotować 3 szklanki mleka z cukrem, w czwartej szklance rozpuscić budynie z 2 łyżkami mąki. Ugotować budyń. Po ostygnięciu utrzeć z kostką masła.
    Układac warstwami: biszkopt-masa kajmakowa-krakersy-budyń-dżem porzeczkowy-herbatniki-masa kajmakowa-biszkopt-budyń. Cały tort obłożyć pozostałym budyniem. Odstawic do lodówki do stęzenia tortu. Na końcu tort udekorować masą cukrową wg uznania.
    smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

renka40 22 września 2013 piękna dekoracja pozazdrościć talentu:))

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń