Do góry

Desery Przepis na:

Tort arbuzowy bez pieczenia

Tort arbuzowy bez pieczenia

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 18

Dodano:

Odsłon: 114

Orzeżwiający tort arbuzowy

Składniki

  • 1 mały arbuz bezpestkowy
  • 800 ml śmietanki 30-36 procent
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Schładzamy arbuza, a następnie odcinamy górę i dół ostrym nożem, aby powstały dwie płaskie powierzchnie. Potem odcinamy skórę z boków, by środek arbuza zyskał kształt walca. Wyrównujemy ściany. To ułatwi nam później nakładanie kremu z bitej śmietany.

  2. Śmietankę ubijamy z jedną łyżką cukru pudru

  3. Tort obkładamy bitą śmietaną i ozdabiamy wedle uznania

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń