Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort kokosowy"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 304
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 104
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 488
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 304
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 104
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 488
Składniki
Masa: 2,5 szkl. mleka, cukier wanil., 4 łyżki cukru, budyń, 25 dag masła, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, łyżeczka tortowej, aromat śmietankowy, 3 łyżki startej czekolady, 5 kostek czekolady, 2 brzoskwinie z puszki, 30 biszkoptów.
Biszkopt cytrynowy: ubij białka z cukrem, dodaj pozostałe . Upiecz ciasto, przekrój na 2 krążki. Biszkopt kokosowy: ubij białka z cukrem. Wsyp resztę składników. Upiecz ciasto (15 min w temp. 180°C).
Ugotuj budyń z cukrem i cukrem waniliowym. Zimny utrzyj z masłem oraz aromatem śmietanowym. Podziel masę na 2 części, do jednej wsyp startą i pokrojoną czekoladę. Do drugiej – pokrojone brzoskwinie. Kremami przełóż blaty ciasta, boki obłóż biszkoptami.
Porcje: 15. : 100 min. Cena: 2,20 zł. Kalorie: 460.
Przepis nadesłała Sylwia Wójcik z Nowej Wsi