Do góry

Desery Przepis na:

Tort makowy

Tort makowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6581

Dodano:

Odsłon: 21

Smaczny pomysł na "Tort makowy"

Składniki

  • po szkl. maku i cukru
  • 6 białek
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki mąki
  • 2 szkl. mleka
  • 7 łyżek gorącej wody
  • po 30 dag skórki pomarańczowej
  • płatków migdałowych
  • orzechów włoskich
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Do maku sparzonego i zmielonego dodaj proszek, bułkę, mąkę, wodę, bakalie, ubite białka, zapach migdałowy.

  2. Przełóż ciasto do formy. Piecz 60 min w temp. 170°C. Udekoruj.

  3. Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń