Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort melba"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
<strong> Przepis przysłała Magdalena Imielińska z Ciśca</strong>
Ciasto: masło stop, wsyp cukier, rozpuść. Zdejmij z ognia, dodaj mus z dyni, ostudź (pół szklanki odłóż na polewę). Dodaj jajka, zmiksuj. Dodaj przesianą mąkę i proszek, połącz. Białka ubij, wymieszaj z ciastem. Wlej do tortownicy, piecz 45 min w 180°C. Ostudź, przekrój na pół.
Krem: mleko zagotuj. Śmietanę roztrzep z jajkami, wlej do mleka. Gotuj kilka minut, aż ser oddzieli się od serwatki. Osącz, ostudź.
Masło utrzyj z cukrem pudrem. Mieszaj, dodając po łyżce ser. Brzoskwinie osącz, pokrój. Zalewę z brzoskwiń zagotuj. Zdejmij z ognia, wsyp galaretkę, połącz.
Pół kremu rozsmaruj na spodzie ciasta, ułóż brzoskwinie. Zalej tężejącą galaretką. Rozsmaruj resztę kremu, przykryj ciastem. Odłożoną dynię utrzyj z cukrem pudrem, polej ciasto.
czas przygotowania 90 min, ilość porcji 12, cena za porcję 2,30 złŹródło: Chwila dla Ciebie