Do góry

Desery Przepis na:

Tort "biedronka"

Tort biedronka

Autor: marysia11082

Przepisów i artykułów: 82 Ocena: 1376

Dodano: 23.02.2013

Odsłon: 3085

Kolorowy tort na 3 urodziny wnuczki.

Składniki

  • 2 biszkopty z 6 jaj,jeden biały 2 ciemny
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Biszkopty pieczemy osobno w dosyć głębokich foremkach,

  2. Z ciasto wycinamy potrzebne do utworzenia biedronki kawałki,przekładamy 3 rodzajami kremów. u mnie jagodowy na śmietankowej bazie,masa cytrynowa gotowana/w moich przepisach/,dżem z czarnej porzeczki oraz bita śmietana utrwalona śmietanfiksem

  3. Przekładamy każdą warstwę inną masą na wierzchu tworzymy biedronkę smarujemy ubitą śmietaną zabarwioną barwnikiem spożywczym w proszku.

  4. Tort można dodatkowo udekorować kolorowymi cukiereczkami ,figurkami itp.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

capri 24 lutego 2013 już sobie wyobrażam ten wielki usmiech na twarzy wnusi :))))), piękna i pyszna biedroneczka ! 6 !

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 23 lutego 2013 PRZEŚLICZNY ten tort, gratuluje Ci talentu i w dodatku takie smaczne masy w tym torcie. Stawiam z wielką przyjemnością 5 z koroną.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń