Do góry

Desery Przepis na:

Tort z kremem czekoladowym

Tort z kremem czekoladowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 109 Ocena: 4958

Dodano:

Odsłon: 4126

Pyszny torcik na urodziny i nie tylko... Kremy co prawda z torebki ale i tak smaczne ;)

Składniki

  • Upiec 2 biszkopty kakaowe i 1 jasny
  • 2 szt. krem czekoladowy Dr. Oetker
  • 1 szt. krem waniliowy Dr. Oetker
  • po 300ml mleka do każdego kremu
  • po 100g. margaryny Kasi do kremu
  • 1 puszka brzoskwiń
  • owoce do przystrojenia
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Upiec biszkopty, ja piekłam dzień wcześniej.
    Krem czekoladowy przygotować wg. przepisu i przełożyć pierwszą częścią ciasta ciemnego na krem nałożyć pokrojone w kostkę brzoskwinie.
    Następnie jasny biszkopt i kolejna porcja kremu z brzoskwiniami, na to drugi ciemny biszkopt i krem waniliowy.
    Wierzch i boki wygładzić kremem waniliowym i udekorować według uznania.

  2. Biszkopty można nasączyć ponczem przygotowanym z przegotowanej wody, cukru i soku z cytryny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń