Do góry

Śniadania Przepis na:

Tosty a la caprese

Tosty a la caprese

Autor:

Przepisów i artykułów: 56 Ocena: 2729

Dodano:

Odsłon: 6379

Chrupiące, aromatyczne, włoskie- czyli śniadanko tak jak lubię:)

Składniki

  • 8 kromek chleba tostowego
  • 1 pomidor
  • 1 mozzarella
  • pół pęczka świeżej bazylii
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 plasterek serka topionego
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  • garść orzeszków nerkowca
  • szczypta soli
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Oliwę, bazylię, serek, czosnek, sól i orzechy zblendowałam na gładką masę. Posmarowałam nią 4 kromki chleba tostowego, na wierzchu ułożyłam pokrojoną mozzarellę i pomidory. Przykryłam drugą kromką chleba.
    Zapiekałam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 5 minut i śniadanie gotowe:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

figg 06 stycznia 2014 Zgadzam się z przedmówczynią:-)) Wyglądają bardzo apetycznie. Ja muszę się tu u ciebie zadomowić bo odpowiada mi twoja kuchnia:-)) Odpowiedzi: 1 ▼

156 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń