Do góry

Dania główne Przepis na:

Tosty gruzińskie

Tosty gruzińskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 3

Wypróbowany przepis na "Tosty gruzińskie"

Składniki

  • mały bakłażan pokrojony w plastry
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • kolendra do dekoracji
  • ziarenka pieprzu
  • sól
  • tosty
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Plastry bakłażana posyp obficie solą i odstaw na kilkanaście minut, aby puściły sok. Następnie opłucz, osusz bakłażana papierowym ręcznikiem i każdy plaster natrzyj drobno posiekanym czosnkiem. Na teflonowej patelni rozgrzej oliwę i na niewielkim ogniu podsmaż plastry bakłażana, tak aby ładnie zarumieniły się z obu stron.

  2. Usmażone połóż na papierowym ręczniku, który wchłonie nadmiar tłuszczu. Na każdym toście połóż po 3 plasterki bakłażana. Całość dodatkowo posyp drobno posiekanym czosnkiem i świeżo zmielonym pieprzem. Przygotowane tosty włóż do piekarnika i zapiekaj w temp. 180 °C przez 3 minuty. Przed podaniem posyp kolendrą.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń