Do góry

Przekąski Przepis na:

Tosty otrębowe

Tosty otrębowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 33 Ocena: 1211

Dodano:

Odsłon: 13398

Świetna alternatywa dla zwykłych tostów, a do tego dietetyczna! :) Tosty wychodzą pyszne, pulchne i lekko chrupiące. Przyrządzone zgodnie z zasadami diety doktora Dukana.

Składniki

  • 2 łyżki otrąb owsianych
  • 2 łyżki otrąb pszennych
  • 1 łyżka chudego serka wiejskiego
  • 1 jajko
  • Przyprawy: zioła wedle uznania, szczypta pieprzu
  • Dodatki: dowolne, ja użyłam chudej wędliny, pomidora i ogórka zielonego
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Otręby wsypujemy do miski, wbijamy do nich jajko i dodajemy serek wiejski. Wszystko dokładnie mieszamy łyżką. Jeśli chcemy, dodajemy do smaku ulubione przyprawy, zioła itp.

  2. Sandwicher rozgrzewamy, jeśli to konieczne, smarujemy go kroplą oliwy z oliwek. Przygotowaną masę nakładamy na sandwicher i pieczemy 5 minut. Po tym czasie tosty powinny być prawie gotowe. Nakładamy na nie dodatki, w moim przypadku: po plasterku wędliny, pomidora i ogórka i smażymy jeszcze 3-5 minut, aż wszystko się dobrze podpiecze. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

honorata4 05 września 2010 Swietny przepis,wlasnie próbuje zrzucic pare kilogramow :): :}

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchareczka89 25 sierpnia 2010 Dziękuję, miło dostać 5! :)
Tak, sandwicher to opiekacz do kanapek, tak zwany toster :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

megs 25 sierpnia 2010 cos w sam raz dla mnie...wygladaja bardzo apetycznie:)napewno wyprobuje...
a mam pytanie ten sandwicher to inaczej opiekacz do kanapek?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń