Do góry

Dania główne Przepis na:

Tradycyjny krupnik

Tradycyjny krupnik

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5692

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Tradycyjny krupnik"

Składniki

  • udko kurczaka
  • po 2 pietru szki i marchewki
  • po pół selera i pora
  • 2 liście laurowe
  • 4 kulki ziela angielskiego
  • szklanka kaszy jęczmiennej
  • 4 ziemniaki
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wlej do garnka 3 l wody.

  2. Włóż umyte udko kurczaka i wsyp przyprawy. Gotuj około pół godziny i zdejmij szumowiny.

  3. Po tym czasie dorzuć obranego i startego na tarce selera oraz drobno pokrojoną pietruszkę, marchewkę i pora. Gotuj całość kwadrans.

  4. Dołóż kaszę i ziemniaki pokrojone w kostkę. Dogotuj.

  5. Posyp krupnik natką.

  6. Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 190. Stopień trudności: łatwe.

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń