Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawkowe kanapki są wspaniałym pomysłem na leniwe poranki podczas wakacji.
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 43
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 169
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 50
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 43
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 169
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 50
Składniki
Posmaruj kromki chleba masłem z obu stron. Pokrój obmyte wcześniej truskawki w plasterki i połóż je na kanapce.
Następnie posmaruj wierzch kanapki miodem i piecz przez około 10 min. w piekarniku, przy temperaturze 160 stopni. Podczas czekania rozpuść w mleku około 5 kostek czekolady w rondelku. UWAGA! Mleka nie może być za dużo, gdyż wyjdzie nam mleko czekoladowe. Łyżka, półtora mleka powinno starczyć.
Po wyjęciu z piekarnika posmaruj kromki roztopioną czekoladą.