Do góry

Dodatki Przepis na:

Truskawkowo-różana frużelina

Truskawkowo-różana frużelina

Autor:

Przepisów i artykułów: 114 Ocena: 421

Dodano:

Odsłon: 107

W sam raz do porannej owsianki lub cieplutkiej bagietki, albo do gofrów z bitą śmietaną...

Składniki

  • 300 g mrożonych truskawek
  • 60 ml wody różanej
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 1 płaska łyżka skrobi ziemniaczanej
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. Truskawki, cukier oraz wodę różaną przełóż do rondelka.

    2. Przykryj pokrywką i podgrzewaj na małym ogniu około 10 minut, aż do całkowitego rozmrożenia owoców.

    3. Odlej z rondelka około 1/3 szklanki soku z owoców i rozprowadź w nim skrobię ziemniaczaną.

    4. Wymieszaj z owocami i zagotuj.

    5. Odstaw z ognia i gotowe.

    6. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń