Do góry

Dania główne Przepis na:

Tuńczyk w sosie jogurtowym

Przepis dnia 2012-03-06
Tuńczyk w sosie jogurtowym

Autor: Kaatarinaa

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 194

Dodano: 04.03.2012

Odsłon: 9740

Ekspresowy i smaczny obiad, gdy nie mamy czasu na gotowanie. Polecam!

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, następnie wrzucamy pokrojone w kosteczkę pieczarki, por i smażymy, aż zmiękną. Dodajemy tuńczyka z puszki oraz pokrojone w plasterki oliwki. Całość przyprawiamy solą, pieprzem i świeżo wyciśniętym czosnkiem. Do przygotowanych wcześniej warzyw z tuńczykiem wlewamy jogurt i podgrzewamy. Uwaga, nie gotujemy sosu!

  2. Makaron gotujemy al dente i mieszamy z sosem. Polecam!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń