Do góry

Desery Przepis na:

Tuti-Fruti z jabłkami

Tuti-Fruti z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano:

Odsłon: 587

Ten przepis jest już używany od 12 lat i każdy kto próbuje tego ciasta zawsze je chwali .

Składniki

  • kostka margaryny, 1
  • jajek, 6szt
  • mąki przennej, 3szkl
  • proszku do pieczenia, 1 łyżka
  • budyń śmkietankowy, 1
  • kisiel cytrynowy, 1
  • jabłek, 1,5kg
  • cukry waniliowe, 2
  • cukru, 1,5szkl
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać miękką margarynę . Żółtka oddzielić od białek. Do mąki wsypać pół szklanki cukru i jeden cukier waniliowy. Na koniec dodać żółtka i wyrobić ciasto.

  2. 2/3 ciasta wyłożyć do wysmarowanej blachy , a 1/3 włożyć do zamrażalnika na kruszonkę.

  3. Jabłka obrać i pokroić na ćwiartki, ułożyć je na cieście. Posypać cukrem waniliowym.

  4. Z białek ubić sztywną pianę. Dodać szklankę cukru.Na koniec wsypać budyń i kisiel. Piankę wyłożyć na jabłka. Wyciągnąć ciasto z zamrażalnika i zetrzeć na kruszonkę.

  5. Piec 40-45 min w temperaturze 200"C SMACZNEGO :)

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: tuti fruti

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń