Do góry

Dania główne Przepis na:

Twarożek z kiełkami i rzodkiewką

Twarożek z kiełkami i rzodkiewką

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28006

Dodano:

Odsłon: 3

Wypróbowany przepis na "Twarożek z kiełkami i rzodkiewką"

Składniki

  • 30 dag białego sera ?śmietana
  • mleko lub jogurt (do rozrobienia sera) ?pęczek rzodkiewek ?kiełki (także np. rzodkiewki) ?ew. sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. SKŁADNIKI:

  2. Biały ser rozgnieć widelcem, dodając według uznania śmietanę, jogurt lub mleko w takiej ilości, by powstał miękki twarożek.

  3. Rzodkiewki umyj i pokrój w półplasterki, dodaj do twarożku. Dołóż do niego również opłukane i osączone kiełki rzodkiewki. Wymieszaj.

  4. Twarożek możesz doprawić do smaku szczyptą soli, najlepiej morskiej, oraz pieprzem. Nałóż do przygotowanych naczyń i podawaj, np. z grahamkami lub z chrupkim pieczywem.

  5. Śniadaniowy twarożek możesz wzbogacić innymi dodatkami, takimi jak wyłuskane pestki dyni lub słonecznika.

  6. Smacznym i „chrupiącym” dodatkiem do twarożku może być też zielony ogórek.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń