Do góry

Dania główne Przepis na:

Tylna golonka z chlebem i chrzanem.

Tylna golonka z chlebem i chrzanem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1376 Ocena: 17299

Dodano:

Odsłon: 145

Pyszna golonka, ugotowana, podana z pieczywem i chrzanem.

Składniki

  • tylna golonka 1 szt.
  • liście laurowe 3 szt.
  • ziele angielskie 5-6 szt.
  • sól 1 łyżka stołowa
  • chrzan lub musztarda
1-2 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wymytą, oczyszczoną golonkę wkładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy. Gotujemy 2 godziny. Podczas gotowania zdejmujemy szumowiny. Po zdjęciu szumowin dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości golonki.

  2. Ugotowaną golonkę podajemy z pieczywem i chrzanem lub musztardą.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń