Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka oraz piersi kacze zapiekane z żurawiną oraz gruszkami.

Udka oraz piersi  kacze zapiekane  z żurawiną oraz gruszkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 247 Ocena: 1557

Dodano:

Odsłon: 346

Piersi kacze zapiekane z owocami posmakują wszystkim, którzy lubią kaczkę .Mięso jest soczyste, miękkie .

Składniki

  • 2 udka kacze
  • 1 pierś kacza
  • Przyprawa do kaczki
  • 1 opakowanie żurawiny
  • 2 duże gruszki
  • Sól
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Pierś z kaczki kroimy na pół a z udek wyjmujemy kości

  2. 2. Mięso solimy i posypujemy przyprawą do kaczki.

  3. 3. Następnie wkładamy w woreczek do pieczenia.

  4. 4. Dodajemy żurawinę.
    5. Gruszki myjemy i kroimy w cząstki, dodajemy do kaczki.
    6. Woreczek zamykamy.

  5. 7. Zapiekamy 45 minut w 180˚C.
    8. Kaczka gotowa.
    9. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń