Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najzwyklejsze, ale zarazem bardzo smaczne udka przygotowane w piekarniku. Polecam!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Z oliwy, drobno pokrojonego czosnku i przypraw przygotować marynatę. Umyte i osuszone udka dokładnie natrzeć marynatą. Ułożyć w misce, zamknąć i schować na noc do lodówki. Na drugi dzień zamarynowane udka ułożyć na blasze do pieczenia. Piec w temp. 150 stopni przez ok. 100-120 min, od czasu do czasu polewając wytworzonym podczas pieczenia sosem. Smacznego!