Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka w ketchupie

Udka w ketchupie

Autor:

Przepisów i artykułów: 306 Ocena: 2109

Dodano:

Odsłon: 456

Pyszne aromatyczne udka zapiekane w ketchupie

Składniki

  • 4 udka z kurczaka
  • 1 szklanka ketchupu
  • 3 łyżki majonezu
  • Sól
  • Bazylia
  • 3 duże cebule
  • Olej do smażenia
  • Marynata:
  • 4 łyżki oleju
  • 3 łyżeczki Bazyli
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • Trochę czosnku
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Udka myjemy i kroimy na połówki.
    2. Do miski wlewamy olej.
    3. Dodajemy paprykę ostrą, bazylię, trochę czosnku, wszystko razem mieszamy.

  2. 4. Udka solimy i wkładamy na godzinę w marynatę.
    5. Majonez mieszamy z ketchupem.

  3. 6. Połowę sosu wylewamy na dno naczynia żaroodpornego.

  4. 7. Udka obsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron, po czym wkładamy do naczynia żaroodpornego.

  5. 8. Cebulę obieramy i kroimy w plasterki i prużymy na oleju pozostałym ze smażenia udek, wykładamy na udka.

  6. 9. Na koniec polewamy pozostałym sosem.
    10. Zapiekamy 35 minut w 180˚C.

  7. 11. Udka gotowe.
    12. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 26 kwietnia Gdy jeszcze dziś był czas na zrobienie tego, to byłoby super, a tak to dwie pizze na trójkę muszą wystarczyć ;)

Takie zapiekane, to są chrum, chrum :D
Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń