Do góry

Dania główne Przepis na:

Udziec z idyka

Udziec z idyka

Autor: agatokaj

Przepisów i artykułów: 104 Ocena: 2188

Dodano: 02.02.2013

Odsłon: 10705

pycha...

Składniki

  • udziec z indyka, około 1 kg
  • cebula, 1
  • czosnek, 2-3 ząbki
  • suszone grzyby(najlepiej borowiki), kilka sztuk dla smaku
  • mąka, łyżka
  • przyprawa do kurczaka ulubiona, przyprawa do gyrosa trochę
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w grubą kostkę czosnek w drobną kostkę wymieszać przyprawy obtoczyć mięso w misce odstawić na około1 godzinę Grzyby namoczyć pokroić na drobniej dodać do mięsa.Piec w rękawie ,naczyniu żaroodpornym lub jak u mnie na patelni do miękkości.Na koniec z powstałego sosu, wyjełam mięso i zagęściłam sos,mięso włożyłam do sosu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń