Do góry

Dodatki Przepis na:

Uśmiechnięte kluski ziemniaczane

Uśmiechnięte kluski ziemniaczane

Autor:

Przepisów i artykułów: 247 Ocena: 1485

Dodano:

Odsłon: 6444

Kluski śląskie w formie uroczych buziek.

Składniki

> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ziemniaki przeciskamy przez praskę do miski. Ziemniaki uklepujemy. Ziemniaki dzielimy na 4 równe części. Jedną część wyjmujemy i wsypujemy w jej miejsce mąkę ziemniaczaną. Wszystkie ziemniaki dokładnie wyrabiamy ręką z mąką. Za pomocą okrągłej foremki z ziemniaków robimy kółeczka. Słomką do napojów wycinamy oczka.

    Za pomocą łyżeczki robimy uśmiech.

    Tak przygotowane kluski gotujemy w osolonym wrzątku.

    Kluski można jeść od razu po ugotowaniu lub podsmażyć je na maśle na rumiano.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń