Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie danie na piąty dzień tygodnia, na piątek. Polecam :)
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 318
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 172
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 600
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 318
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 172
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 600
Składniki
Opłukany i wyczyszczony korpus z kurczaka gotujemy w litrze osolonej wody, w trakcie gotowania zdejmujemy szumowiny. Po zdjęciu szumowiny dodajemy wymoczone w kilku wodach suszone grzybki, ziele angielskie, liście laurowe, lubczyk, por i marchew pokrojone w drobną kostkę oraz łyżkę domowej kostki rosołowej. Gdy mięso przy korpusie jest miękkie, przerywamy gotowanie, studzimy korpus, oddzielamy mięso od kości i kroimy je w drobną kostkę. Pokrojone mięso wkładamy do wywaru, dodajemy pozostałe przyprawy do smaku i ponownie gotujemy.
Po 15 minutach gotowania zagęszczamy sos mąką ziemniaczaną, doprowadzamy do wrzenia i kończymy gotowanie sosu. W oddzielnym garnku gotujemy uszka.
Uszka podajemy polane sosem grzybowym. Smacznego!!!