Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser który potrzebuje tylko kilku chwil do przygotowania , jest tak dobry, że znika w kilka chwil
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 29
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3363
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 89
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 29
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3363
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 89
Składniki
Masło umieścić w rondelku o grubym dnie, wlać zwykłe mleko, wsypać cukier, dodać połamaną na kawałki gorzką czekoladę, podgrzewać aż wszystko się rozpuści i będzie jednolite, nie gotować. Zestawić z ognia , wystudzić do chłodnej masy czekoladowej wsypywać partiami (po jednej szklance) mleka w proszku, mieszając trzepaczką aż do połączenia, tak samo wsypać i połączyć z masą pozostałe dwie szklanki, na koniec wsypać wiórka , pokruszone herbatniki oraz orzechy, dokładnie wymieszać.
Jeden płat wafla umieścić na folii aluminiowej, wylać gęstą masę zostawiając po 1 cm od brzegów aby nie wypłynęła, wyrównać, docisnąć leciutko drugim waflem , owijając całość folią aluminiową , można delikatnie obciążyć deseczką na całości, włożyć na kilka godzin do lodówki lub na całą noc. Po całkowitym stężeniu, kroić na kwadraty, podawać.