Do góry

Śniadania Przepis na:

Waniliowe racuszki

Waniliowe racuszki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2264 Ocena: 13984

Dodano:

Odsłon: 4391

Super smaczne śniadanie.

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Drożdże utrzeć z cukrem, rozprowadzić mlekiem, wymieszać z kilkoma łyżkami mąki i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Z białek ubić sztywną pianę, wsypać cukier, ubijając dodawać żółtka. Gdy rozczyn podrośnie, dodać resztę mąki, kilka kropel aromatu , stopione masło, ubitą pianę i rozmieszać bardzo delikatnie. Pozostawić do wyrośnięcia , następnie smażyć racuszki na rumiano z obu stron na oleju. Usmażone racuchy posypać cukrem waniliowym i cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń