Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne za wieczór przez telewizorem lub imprezę! :)
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 887
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1708
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4084
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 142
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 887
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1708
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4084
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 142
Składniki
Kalafiora zetrzeć na tarce na grubych oczkach, następnie obgotować go 8 minut w mikrofali (nie odsącz z nadmiaru wody).
Do kalafiora dodać mąkę sojową, posiekany koperek i curry oraz wszystko dokładnie wymieszać.
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć małe pizzerinki z masy, piec około 15- 20 minut w 180 stopniach.
Z pomidorów zrobić na patelni sos z dodatkiem oregano, soli i pieprzu.
Dynię, botwinę i marchew ugrillować.
Na gotowe pizzerinki wyłożyć sos, ugrillowane warzywa, pomidora pokrojonego w plastry i rzodkiewkę- całość zapiekać jeszcze przez 5 minut.
Po wyciągnięciu z piekarnika posypać kiełkami.