Do góry

Dania główne Przepis na:

Watrobka drobiowa smazona na patelni.

Watrobka drobiowa smazona na patelni.

Autor: bozka44

Przepisów i artykułów: 119 Ocena: 2085

Dodano: 14.11.2014

Odsłon: 6139

Wspaniala kolacja, smaczna i zdrowa. danie szybkie, gotowe w 30 minut!!

Składniki

  • Watrobki drobiowe 50 dag
  • 2 duze cebule + Kucharek
  • maka do obtaczania watrobek
  • olej rzepakowy do smazenia
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Watrobki dokladnie oczyszczamy i myjemy, obtaczamy w mace, smazymy na oleju pare minut z kazdej strony (bez soli), wyjmujemy na polmisek, solimy

  2. na tym samym tluszczu smazymy cebulke pokrojona w piorka, wraz z dodatkiem Kucharka

  3. GOTOWE. bardzo polecam. Szybkie i przepyszne. Podajemy z chlebem lub z buleczka, mozna przepijac dobrze schlodzonym piwem. Ojejejej

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Irys-1260 16 listopada 2014 Też tak robię wątróbkę i podaję z ziemniaczkami i surówką z kiszonej kapusty. Tak najbardziej mi smakuje :)

15 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ggosienka68 15 listopada 2014 Robię dokładnie tak jak ty i potwierdzam,że szybkie i pyszne danie dla tych co lubią wątróbkę :)

15 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń