Do góry

Przekąski Przepis na:

Wątróbka pieczona w cukinii

Wątróbka pieczona w cukinii

Autor:

Przepisów i artykułów: 2268 Ocena: 14138

Dodano:

Odsłon: 443

Smaczna i tania superowa przekąska.

Składniki

  • Młoda cukinia 2 szt.
  • Wątróbka drobiowa 30 dag
  • Pieczarki 20 dag
  • Cebula biała 1 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Pomidor 2 szt.
  • Ser żółty starty ½ szklanki
  • Olej do smażenia
  • zielenina/zioła
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Rozgrzać olej w rondelku, włożyć pokrojone pieczarki, wątróbkę i podsmażyć z posiekaną cebulą na rumiano i doprawić pod koniec do smaku. Cukinię przekroić wzdłuż, wyjąć miąższ , napełnić przygotowanym farszem, przykryć pokrojonym pomidorem, posypać startym serem i zapiec w temperaturze 170-180 stopni przez około 25 minut. Po upieczeniu posypać ziołami lub natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 18 lipca Ciekawy pomysł na podanie wątróbki:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń