Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbka Pyzata Chata

Wątróbka Pyzata Chata

Autor:

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 6156

Dodano:

Odsłon: 7332

Danie wzorowałam na wątróbce, którą można dostać w lokalu Pyzata Chata w Lublinie

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Na rozgrzany olej rzepakowy wrzuciłam pół kilograma grubo pokrojonych pieczarek. Podsmażyłam chwilę, następnie dodałam 2 posiekane cebule. Smażyłam około 5 minut, co jakiś czas mieszając. Po tym czasie dodałam 300 g oczyszczonej i pokrojonej drobiowej wątróbki. Mocno opieprzyłam, obsypałam 2 łyżkami mąki i dusiłam około 8 minut. Co jakiś czas podlewałam niewielką ilością wody do uzyskania sosiku. Na koniec dodałam pół puszki groszku. Trzymałam na ogniu do podgrzania się groszku. Wątróbkę solimy dopiero na talerzu, w przeciwnym razie stanie się twarda.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

nora 18 października 2013 Taura , ja podzielam Twoje spostrzeżenia jadłam też i dostałam taki talerz , że myślałam ,że się przewrócę od tej pory tam chodzi mój synek przepis kradnę , dzięki ela z siedlec

146 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń