Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wątróbka z jabłkami, papryką i cebulą"
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 130
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 193
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 311
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 130
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 193
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 311
Składniki
Wątróbkę umyj, oczyść z błon, pokrój na kawałki i obtocz w mące. Cebulę pokrój w półplasterki. Jabłka umyj i pokrój w ósemki, paprykę w paski. Na patelni rozgrzej olej i zeszklij lekko posoloną cebulę. Przełóż do miseczki. Na tej samej patelni smaż wątróbkę (uzupełniając olej).
Dodaj jabłka i paprykę. Smaż razem. Gdy wątróbka z jabłkami i papryką będzie gotowa, połącz ją z cebulą na jednej patelni, oprósz majerankiem i podsmaż na małym ogniu. Na końcu dopraw solą i pieprzem. Serwuj z pieczywem lub ziemniakami.Źródło: Świat kobiety