Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i pyszna wątróbka podana po włosku.
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 2908
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 604
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 167
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 185
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 2908
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 604
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 167
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 185
Składniki
Cebulki obrać, pokroić w piórka. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w kostkę. Fasolkę oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki. Na 2 łyżkach oliwy podsmażyć plasterki czosnku z cebulką, dodać fasolkę, pomidory, bulion, wino, listek laurowy, pieprz w ziarenkach, sól, dusić aż fasolka zmięknie a sos lekko odparuje. Wątróbkę pokroić w sporą kostkę, oprószyć pieprzem i dobrze obsmażyć na pozostałej dobrze rozgrzanej oliwie, przełożyć do sosu i jeszcze chwilę dusić, doprawić cukrem i jeśli zajdzie taka potrzeba dosolić do smaku. Danie podawać z makaronem posypane listkami bazylii.