Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wegański rosół"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 250
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 250
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
Składniki
porcje, czas: ok. 60-70 minut; cena: ok. 2,50-3 zł.
Warzywa oczyść, umyj, jeśli trzeba, obierz. Por i cebulę pokrój w wąskie talarki. Podsmaż w garnku na rozgrzanym oleju.
Następnie dodaj pokrojone w talarki marchewki i pietruszki. Podduś. Dodaj pokrojony w kostkę seler i zalej wodą.
Zmniejsz ogień, dolej do garnka wodę – tak, żeby przykryła warzywa. Dołóż przyprawy w ziarnach, lekko osól i gotuj na małym ogniu, aż warzywa oddadzą smak jak w klasycznym rosole.
Na koniec, jeśli chcesz, dołóż pokrojone pieczarki i gotuj jeszcze 5 min. Dopraw i podaj np. z makaronem. Posyp natką.Źródło: Świat kobiety